Uvod u tabelu biljaka – Čudesan Red sa Dr Michal Yakir

10-12.Oktobar 2014. godine

Biljke su izvor sposobnosti prirode da se razvija i evoluira i kao takve mogu opisati ljudski razvoj i doprineti njegovom napretku. Ako skupimo sve biljne porodice u homeopatskoj Materiji Mediki  u  „jedno homeopatsko sredstvo” i projektujemo na botaničku evolucionu osu, interpretiranjem u skladu sa lokacijom u tabeli, otkriva se potpuna implikacija Materije Medike: kao knjiga, čije se stranice postavljaju po odgovarajućem redosledu, razotkriva se cela čarobna priča. Tabela biljaka na zadivljujući način odgovara stadijumima ljudskog razvoja i izgradnje Ega, ali istovremeno svedoči istoriju ljudske evolucije i napretka čovečanstva.

Mihalina tabela predstavlja šemu koja povezuje razvojne stadijume biljaka sa ljudskim razvojnim stadijumima – od rođenja do stare dobi: od jedinstva do individualnosti.  Kolone opisuju individualne stadijume, dok redovi određuju nivo zrelosti kolone. Ovo daje fiziološki, emocionalni, mentalni i spiritualni sadržaj svakoj porodici biljaka, dok pojedinačna homeopatska sredstva opisuju određene varijacije teme porodice.

Tabela Biljaka je veoma praktičan alat, jer objašnjava karakteristike grupe biljaka, manje poznatih i novije dokazanih homeopatskih sredstava. Slučajevi se mogu mnogo bolje razumeti ako se posmatraju kroz tabelu, što značajno doprinosi uspešnijem homeopatskom prepisivanju.

Tokom ovog trodnevnog seminara uronićemo u dubinu ove tabele  i pomoću nekoliko slučajeva naučićemo osnovne karakteristike tabele, glavne teme kolona i redova i kako da ih koristimo u našoj svakodnevnoj praksi.

 

O predavaču:

Dr Michal Yakir je nakon završetka studija iz Botanike stekla zvanje Masteraiz Biologije i Ekologije, a zatim je doktorirala na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Jerusalimu. U svojoj doktorskoj tezi ispitala je u saradnji sa Georgom Vithoulkasom efikasnost homeopatije u kliničkom istraživanju zdravstvenih problema žena. Predaje u Homeopatskoj Školi Campus Broshim u Tel Avivu, a pacijente prima u svojim homeopatskim klinikama u Tel Avivu, Modi’inu i Jerusalimu. Spajanje bogatog iskustva i uvida koje je stekla praktikujući homeopatiju preko dve decenijesa svojim razumevanjem botanike, psihologije i kabale dovelo je do razvoja Tabele biljaka, koja razotkriva čudesan Red u biljnom carstvu. Svoja saznanja i uvide nesebično deli sa svojim kolegama na seminarima širom sveta.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: