Aktivnosti NSHS 2008

Nedelja svetske homeopatske svesnosti (NSHS) 2008 – Homeopatija za optimalno zdravlje u sportu

whawNa 253. godišnjicu rođenja dr Samuela Hanemanahomeopate i simpatizeri homeopatije širom sveta će ujediniti snage u aprilu tokom NEDELJE SVETSKE HOMEOPATSKE SVESNOSTI (NSHS). Tokom ove proslave će se informisati javnost o predivnoj nauci homeopatije. Tema za 2007. godinu je bila HOMEOPATIJA ZA ŽENE, dok je tema za 2008. godinu HOMEOPATIJA U SPORTU.

Misija NSHS je da upozna ljude sa dostignućima homeopatije i da u celom svetu proširi svest o homeopatiji. NSHS je nevladina, neprofitabilna organizacija čiji je pokretač dr Gabrielle Traub iz Sjedinjenih američkih država i čine je predstavnici homeopatskih udruženja iz 40 zemalja. Zemlje koje su se pridružili ovoj inicijativi uključuju Australiju, Armeniju, Belgiju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Kanadu, Kolumbiju, Hrvatsku, Dubai, Finsku,Nemačku, Indiju, Irsku, Izrael, Italiju, Japan, Malajziju, Novi Zeland, Norvešku, Pakistan, Portugaliju, , Južnu Afriku, Šri Lanku, Švedsku, Švajcarsku, Holandiju, Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države. Sve aktivnosti se obavljaju volonterski.

Udruženje za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ iz Novog Sada je od samog početka član organizacije za NSHS. Za aktivnosti koje su tokom prošle godine realizovane tokom NSHS SVETSKA ORGANIZACIJA HOMEOPATSKE SVESNOSTI dodelila je Srbiji treće mesto, kao zemlju koja je uložila najveći trud a raspolaže sa malim finansijskim mogućnostima. Nagrada je homeopatski softver program dr Jawahar Shaha.

Nedelja svetske homeopatske svesnosti ove godine traje od 10. – 16. aprila 2008. godine. Kao i u drugim zemljama i u našoj zemlji će se prikladno obeležiti pod sloganom„Homeopatija za optimalno zdravlje u sportu“. Tokom NSHS u Udruženju za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ u Ilije Ognjanovića 16. Novi Sad održavaće se serijal predavanja na temu „Homeopatija u sportu“. Prisustvovanje predavanjima je besplatno.
U prostorijama Udruženja će dežurne homeopate pružiti građanstvu odgovore na pitanja bilo ličnim kontaktom ili preko telefona.
Telefon Udruženja je : 021/451-567.

Na istom mestu će se 10. aprila u večernjim časovima proslaviti Hanemanov rođendan.
Aktivnosti će se odvijati takođe i u Beogradu u vidu predavanja i deljenja brošura.
Štampane brošure će se deliti pre svega po sportskim klubovima, dok će se smaragdno zelene trake nositi kao simbol Nedelje svetske homeopatske svesnosti.
O aktivnostima širom sveta, ovim povodom, možete saznati nešto više na sajtu www.worldhomeopathy.org

Ako želite da učestvujete na bilo koji način, kontaktirajte nas! Svaki i najmanji doprinos je dobrodošao!

Koordinator za Novi Sad:
Spomenka Dragojević
kontakt telefon: 063 8733442
osmica@nspoint.net

Koordinator za Beograd:
Nataša Pracaić
kontakt telefon: 064 3399778
prana@sezampro.yu

Koordinator za Srbiju
Turo Lidia
Kontakt telefon: 063 8057104
turo@eunet.yu

Nedelja svetske homeopatske svesnosti 2008 – Homeopatija za optimalno zdravlje u sportu

whaw-brosura

• NEDELJA SVETSKE HOMEOPATSKE SVESNOSTI se obeležava širom sveta tokom jedne nedelje aprila
  • SVETSKA ORGANIZACIJA HOMEOPATSKE SVESNOSTI je internacionalna masovna organizacija homeopata iz više od 40 zemalja

Udruženje za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“
Ilije Ognjanovića 16., Novi Sad
Tel. 021 451 567
homeons@neobee.net
www.udruzenjehomeopata.com

Kontaktirajte nas!

www.worldhomeopathy.org

Profesionalni sportisti kao i amateri tvrde da imaju veliku korist od primene homeopatije. Pored toga što prouzrokuju bol i nelagodu, povrede mogu da vas sprečavaju u redovnoj aktivnosti i u izvođenju uobičajenih vežbi. Vrlo je dobro poznato da redovno vežbanje predstavlja ključ za dobro zdravlje.

Homeopatija je bezbedna, ne prouzrokuje zavisnost i posebno je korisna kao nemedikamentozna terapija sportistima koji se bave takmičarskim sportovima, kako za lečenje povreda, tako i da se poboljša postignuće.

Homeopatija može da pomogne u lečenju sledećih stanja:

• Istegnuća i uganuća
  • Udarci
  • Prelomi (kao dopuna hirurgiji)
  • Grčevi
  • Posekotine i oderotine
  • Povreda ligamenata
  • Bol u leđima
  • Išijas
  • Povreda kostiju, mišića i nerava
  • Teniski lakat
  • Žuljevi
  • Strah od nastupa

Homeopatija ubrzava proces isceljenja.

whaw-01Homeopatija može da bude korisna i u lečenju hroničnih stanja koji utiču na postignuće, kao što je astma i artritis.

Za hronične (dugotrajne) bolesti preporučuje se iscrpno ispitivanje od strane profesionalnog homeopate radi konstitucionalnog lečenja.