Predavački tim

TIM PREDAVAČA CKH

Christel Lombaerts

Rođena je 10. novembra 1955.godine.
Završila je edukaciju iz ekonomije 1975.godine. 1996. godine Christel se zainteresovala za alterantivnu medicinu i prošla obuku iz homeopatije na CKH. Od marta 2004.godine počela je da vodi sekretarijat CKH. Od juna 2005.godine, ona je odgovorna za kompletnu administraciju CKH i za organizaciju kongresa.

 

 

Goedele De Nolf

Rođena 7.juna 1974.godine. Diplomirala je 1997.godine na K.U.Leuven kao Bio-inženjer između ostalog. Radila je istraživanja i bila je asistent na Univerzitetu u Leuven-u i Pittsburgh-a,SAD. Nakon toga je sledila obuka iz klasične homeopatije 2001.godine u CKH i dalje usavršavanje i seminari. Priključila se grupnoj prkasi u novembru 2004.

 

Jean-Luc Vanderlinden

Rođen 27. juna 1960. godine u Brusselu.
Diplomirao medicinu na Univerzitetu u Leuven-u 1985. godine, godine dana se usavršavao iz tropske medicine i završio homeopatsku edukaciju u Homeopatskom centru u Hechtel-u. 1991. godine počeo je svoju praksu u mestu u okolini Leuven-a i od 1994. godine vodi osnovno medicinsko obrazovanje kao deo obuke iz klasične homeopatije u CKH. Od 1999. godine takođe tredaje homeopatiju sa prikazivanjem slučajeva iz prakse, uglavnom u naprednijim tečajevima. Jean-Luc takođe vodi računa o medicinskim predavanjima na drugoj godini, integracija medicinske teorije koju studenti dobiju do tada.. Nikada nije prestao sa svojim usavršavanjem u Šankaranovoj metodi u Bombajskoj grupi međunarodnih seminara.

Anne Vervarcke

Rođena 15. Oktobra 1952. godine u Ostend-u.
Anne je prethodno prošla obuku na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Antwrp-u. Kasnije je studirala orijentalnu filologiju i socijalnu i kulturološku antropologiju na univerzitetu u Leuven-u.

Njena prva obuka iz homeopatije je bila sa Paul Rubbensom u Turnhout-u 1987. godine. Kasnije je završila studije u ŠKOLI HOMEOPATIJE u Bloemendaal-u (sadašnji Amersfoort) gde je diplomirala 1991. godine. Prisustvovala je postdiplomskim studijama sa H. Heudens i J. Roks, kao i mnogobrojnim kongresima. Od 1988.godine Anne ima privatnu praksu u Leuven-u i vodeća je sila iza Centra za klasičnu homeopatiju, gde predaje od 1990. godine. Anne je takođe izdala dve knjige: „Klasična homeopatija: biste li poverovali ?) i „250 godina posle Hahnemanna“ i organizovala nekoliko kongresa u Leuven-u.

Tokom više od 15 godina vodila je CKH i proširila obuku na sveobuhvatni petogodišnji ciklus.Organizovala je brojne međunarodno priznate kongrese, zborove i seminare. Trenutno je domaćin mesečno organizovanih postdiplomskih dana sa živim i video slučajevima. Njena zadnja knjiga „Šarm homeopatije“ je namenjena profesionalnim homeopatama i govori o njenim poslednjim uvidima.

 

PREDAVAČKI TIM UDRUŽENJA

Dr Eva Čik Nađ

Rođena sam 1960. godine. U Novom Sadu sam završila gimnaziju, Medicinski fakultet, specijalizaciju iz epidemiologije i dobila zvanje magistra medicinskih nauka završno sa 1995. godinom. Radim u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, ali je moj istinski životni poziv – homeopatija.

Homeopatiju sam zavolela 1998. godine zahvaljujući Piteru Čepelu, koji je bio pionir po pitanju organizovanog školovanja iz klasične homeopatije na ovim prostorima. Osnovne studije sam završila 2000. godine, a napredne studije 2003. godine po planu i programu londonskog koledža LINCH. Homeopatsku praksu sam započela pre 8 godina u Udruženju za klasičnu homeopatiju Hahnemann u Novom Sadu. U periodu od 2001. do 2003. god.bila sam tutor u kliničkom radu za studente druge generacije u okviru LINCH-a. 2003. god. sam upisana i u zvanični registar homeopata naše zemlje.

U tom periodu sam već čitala knjige dr. Šankarana koji me je fascinirao dubinom razumevanja ljudskog stanja. Seminari dr. Maheša Gandija su mi još više približili Šankaranovu metodu u kliničkom radu. Ovaj sistem rada sam učila i na naprednim studijama belgijske škole – CKH u periodu 2004-2006. da bi 2007. godine i sama ušla u nastavu kao predavač novoj generaciji Udruženja za klasičnu homeopatiju Hahnemann i belgijske škole CKH.
U cilju sopstvene edukacije učestvovala sam na još 23 seminara u zemlji i inostranstvu tokom proteklih 6 godina.
Osnivač sam i koordinator stručnih sastanaka u novosadskom udruženju od 2004. godine, čiji je cilj razmena novih saznanja i iskustava u homeopatskoj teoriji i praksi među kolegama.

**************

Bogdanka Pešić

Rođena sam 1964. godine, a 1985. diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Sa homeopatijom sam se prvi put susrela u Indiji 1997. godine i odmah po povratku počela sa organizovanjem prve profesionalne edukacije budućih homeopata u Srbiji sa nekoliko kolega. Jedan sam od osnivača Udruženja za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“. Bila sam član Upravnog odbora u dva mandata.

Već 2000. godine izabrala sam Šankaranov metod kao pravac mog stručnog usavršavanja, te sam dva puta pohađala 14-dnevne seminare u Bombaju, kao i sve seminare o Šankaranovoj metodi koji su organizovani u Srbiji.
Upisana sam u homeopatski registar Udruženja oktobra 2003. godine.

Član sam predavačkog tima u školi koju vodi Udruženje u saradnji sa Belgijskim centrom za homeopatiju (CKH) u Novom Sadu.

 

Tijana Ružić

Tijana Ružić rođena 16.04.1973. godine u Novom Sadu gde je i završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Od 1999 do 2008. godine radi u nevladinom sektoru na poslovima pomirenja i intergacije dece nakon ratova na prostorima bivše SFRJ. U toku rada na pomirenju dece prošla je kroz razne treninge nenasilne komunikacije, asertivnosti, aktivnog slušanja, pomirenja, individualne pomoći i dr.
Od 2002 do 2005. godine pohađala je školu transakcione psihoanalize pod vođstvom Zorana Milivojevića.

Od 2001. godine započela studije homeopatije u trajanju od četiri godine koje je organizovao London Internacional College of Homeopathy (LICH) u Novom Sadu i Beogradu, a koje završava 2006. godine. Uporedo pohadja i napredne studije u trajanju od dve godine koje organizuje Centrum voor Klassieke Homeopathie (CKH) iz Belgije gde uspešno polaže završni ispit. Od 2003. godine praktikuje homeopatiju u Novom Sadu. Od 2006. godine je predavač homeopatske umetnosti lečenja.

Od 2007. godine predaje i u školi homeopatije koju organizuje Udruženju za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ iz Novog Sada u saradnji sa Centrum voor Klassieke Homeopathie (CKH) iz Belgije. Član je Registra homeopata u Udruženju za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ od 2007. godine.
Hobi su joj slikanje i vajanje.

**************

Dr Ljiljana Popović

Rođena sam 1957. godine. Završila sam stomatološki fakultet, specializirala bolesti zuba i usta sa parodontologijom, magistrirala i prvih deset godina radila u nastavi i nauci na Stomatološkom fakultetu u Novom Sadu, a zatim se posvetila svojoj privatnoj praksi u kojoj poslednih pet godina radim samo homeopatiju.

Bazično homeopatsko obrazovanje sam stekla u drugoj generaciji LICH-a a zatim CKH-a . Usmerena prema Šankaranovom sistemu dva puta sam pohađala seminare u Indiji i sve seminare dr Maheša Gandija kod nas kao i seminare, Viđajakara, Šoltena, Vermulena…

Završila sam i do diplomku edukaciju na Medicinkom fakultetu u Beogradu. kod prof.dr Miloša Popovića.

Kroz moju ordinaciju je prošlo više od osamsto pacijenata, a od toga su čak četvoro studenti prve generacije CKH-a u Novom Sadu.

Predavačkom radu prilazim sa posebnim oduševljenjem jer mi to pruža priliku da podelim lično iskustvo, a i da se sama kontinuirano edukujem.

**************

Dr Tatjana Brkanić

Rođena je 11.11.1963. godine. Medicinski fakultet- odsek stomatologiju završila je 1987. godine. Doktorsku disertaciju odbranila je 2008. godine. Zaposlena je u zvanju docenta na Medicinskom fakultetu Novi Sad i Klinici za stomatologiju Vojvodine.

Homeopatsko obrazovanje počela 1998. godine u organizaciji Londonskog internacionalnog koledža za klasičnu homeopatiju (LICH). Osnovne studije završila 2000. a napredni nivo 2002. godine. Radila je kao tutor na kliničkim vežbama za studente homeopatije druge generacije u okviru LICH-a. Takođe je pohađala napredne studije homeopatije u okviru Belgijskog centra za klasičnu homeopatiju (CKH). Tokom 10 godina bavljenja homeopatijom pohađala je brojne seminare poznatih svetskih homeopata. Radi sa pacijentima u Novom Sadu.

Kao predavač učestvuje u edukaciji studenata homeopatije u okviru CKH i Udruženja Hahnemann, a posebnu paznju poklanja ličnom razvoju studenata, primenom kreativnih radionica i meditativne prakse.

**************

Spomenka Dragojević

Rođena 1963. godine u Osijeku.

Srednju medicinsku školu završila 1983. godine u Slavonskom Brodu.

2003. godine završila dvogodišnje studije homeopatije pri London Internacional College of Homeopathy (LICH)
2006. završila napredne studije iz klasične homeopatije u trajanju od dve godine pri Centrum voor Klassieke Homeopathie (CKH) iz Belgije gde uspešno polaže završni ispit.
Od 2003. godine praktikuje homeopatiju u Novom Sadu.
Od 2007. godine predaje u školi homeopatije koju organizuje Centrum voor Klassieke Homeopathie (CKH) iz Belgije u saradnji sa Udruženjem za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ iz Novog Sada. Član je Registra homeopata u Udruženju za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ od 2007. godine.
Usmerena prema Šankaranovom sistemu. Pohađala njegov seminar u Budimpešti. Takođe, pohađala i seminare dr Maheša Gandija, Viđajakara, Šoltena, Vermulena, Divje Čabre …

**************

dr Lidia Turo

Rođena je 5.decembra 1974.godine u Duisburgu, u Nemačkoj.

Na Medicinskom fakultetu diplomirala je 1998.godine, a specijalizaciju iz epidemiologije završila 2005.godine. Zaposlena je u Zavodu za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad gde vodi Savetovalište za zdrave stilove života.

U homeopatiju se zaljubila „na prvi pogled“ na uvodnom predavanju Petera Chappella 1997. godine i od tada je punim entuzijazmom posvećena ovoj predivnoj nauci.
Osnovne studije iz homeopatije završila je 2000. godine, a napredne 2002. godine u organizaciji Londonskog internacionalnog koledža za klasičnu homeopatiju (LICH). U toku studija je prošla obuku pripreme homeopatskih lekova u homeopatskoj farmaceutskoj firmi „Helios“ u Tunbridge Wells-u, u Engleskoj.

Od 2004.- 2006.godine pohađala je napredne studije belgijskog centra za klasičnu homeopatiju CKH. U konstantnoj želji da proširuje svoje znanje pohađala je brojne seminare renomiranih homeopata u zemlji i inostranstvu.
Upisana je u Registar homeopata Udruženja 2003. godine.

Od 2007. godine koordinator je Nedelje svetske homeopatske svesnosti (NSHS) za Srbiju, koja ima za cilj promovisanje homeopatije među stanovnicima Planete Zemlje. Od 2007. godine je koordinator škole Udruženja za klasičnu homeopatiju „Hahnemann“ koja se realizuje u saradnji sa CKH.