Dr Mahesh Gandhi

DEPRESIJA I BIPOLARNI POREMEĆAJ — drugi deo
seminar sa dr Mahesh Gandhijem
Sremski Karlovci, 27. 28. februar, 1. mart 2015. godine

* * *

Pozivamo vas na seminar da bi smo proširili svoje znanje i razumevanje bipolarnnih poremećaja. Bipolarni poremećaji su naša svakodnevnica i ne bi trebali da budu zanemareni. Svakodnevni život  je protkan emocijama bilo lepim, sretnim ili tužnim, melanholičnim, a kada postanu intenzivne prelaze u bolest manije ili depresije i tada  se svet doživljava van realnosti i razvija se niz tegoba.

 Svi imamo u sebi dva sveta, sopstveni unutrašnji i spoljašnji u kome živimo. To znači da svi imamo podvojene ličnosti, to jest onu kako se sami osećamo u sebi i onu kako nas drugi vide. Ova dva sveta treba da žive u harmoniji i ravnoteži. Ako je ta ravnoteža poremećena imaćemo tegobe i nelagodnosti. Problemi mogu poticati iz unutrašnjeg sveta i iz spoljašnjeg sveta. Ukoliko dođe do poremećaja unutrašnjeg stanja ili prejakog stresnog faktora iz spoljašnje sredine sa kojim nismo u mogućnosti da se nosimo na adekvatan način u datom momentu,  treba dati homeopatsku podršku da se postigne ponovni balans , harmonija , to jest dobro stanje organizma. Na istu situaciju ne reagujemo svi na isti način i ne razvijamo istu tegobu zbog čega treba svaku osobu razumeti na samo njoj specifičan način i pomoći joj da prevaziđe situaciju koja je za nju u tom momentu umno nesavladiva.     Dr Mahesh Gandi, homeopata i psihijatar, svojim predanim radom olakšao je posao hiljadama homeopata širom sveta u razumevanju stanja ljudske unutrašnjosti kao i u sistemskom poznavanju i primeni homeopatskih preparata. Njegovo bogato iskustvo i znanje nas uvek iznova inspiriše  za rad i učenje, a posebno njegova spremnost da ga velikodušno podeli sa nama.

Dr Nataša Trećak-Antunović

Više informacija o dr Mahes Gandhiju možete pogledati na njegovom web sajtu http://www.drmaheshgandhiclinic.com

Popusti važe samo za uplate do 2.2.2015. godine 

Prijave:     

telefonom: 600
e-mail: 

Uplate:

-  u Novom Sadu:

u Udruženju za homeopatiju „Hahnemann“,
Narodnog fronta 73, PC Atrium

–  u Beogradu:

u “Perihard inžinjeringu”,
Kneginje Zorke 24,

radnim danima od 8 do 17 h

Jezikengleski sa prevodom na srpski

Mesto održavanja: “Hotel Dunav”, Sremski Karlovci

Smeštaj  pogledati na:
http://www.hoteldunav.co.rs/      ili     http://www.karlovci.org.rs/smestaj


O METODI:

Jedinstvenost ove savremene i sve popularnije metode u svetu je u:

  • načinu uzimanja slučaja baziranom na individualnoj precepciji stvarnosti pacijenta koji isključuje predrasude i proizvoljna nagađanja od strane homeopate;
  • unutrašnje stanje je centralna nit koja povezuje sve telesne i duševne manifestacije osobe, a rezultat je „ne-ljudskog“ u čoveku.
  • tražeći „ne-ljudsko“ ne zanemaruje „ljudsko“ u čoveku, nego traži teme kojima se pacijent bavi u postojećem stadiju vlastitog evolucijskog puta,
  • u toku kontrola, kriterijum poboljšanja je promena unutrašnjeg stanja pacijenta, a ne samo puko povlačenje lokalnih simptoma.  

 

O PREDAVAČU

Dr Gandija redovno pozivaju na razne svetske kongrese o psihijatriji i homeopatiji, samo u toku 2012. godine učestvovao je na tri kongresa u Nemačkoj. Organizatori kongresa“Homeopatija za mentalne poremećaje“ u Bad Krozingenu pozvali su ga da otvori kongres uz najavu da se radi o verovatno najpoznatijem svetskom homeopati-psihijatru.

Dr M.Gandi je bio direktor psihijatrijskog odeljenja na medicinskom fakultetu u Bombaju, ali napustio je to mesto vođen interesovanjem za homeopatiju. Koautor je mnogih knjiga iz oblasti psihijatrije, a radi na obimnoj knjizi u kojoj će predstaviti svoja dosadašnja homeopatska učenja, metodologije i slučajeve.

Više od petnaest godina vrlo blisko sarađuje s dr Radžanom Šankaranom. Godinama je svakodnevno radio s njim, Primenjuje Šankaranov sistem pristupa homeopatiji, ali isopstvene originalne ideje i mnogi od slučajeva dr. Gandija objavljeni su u Šankaranovoj knjizi „Uvid u biljke“. Polaznici prethodnih seminara upoznati su sa načinom na koji primenjuje koncepte Ida, Ega i Superega, objašnjava periodni sistem elemenata i primenjuje evoluciju u biljnom carstvu u razumevanju homeopatskih slučajeva.

Studenti ga posebno cene zbog njegove potpune posvećenosti homeopatiji, pronicljivosti, smirenosti, otvorenosti i spremnosti da bez ostatka sa njima podeli svoje znanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: