Nastavni kadar i organizacija škole

Upravni tim škole

Članovi upravnog tima škole su Gordana Cvejić, Nevena Zeljković i dr Ljiljana Popović.

Predavački tim škole

Predavački tim škole čine predavači Škole za klasičnu homeopatiju “Hahnemann” i predavači iz belgijskog Centra za klasičnu homeopatiju CKH. 

 

TIM PREDAVAČA ŠKOLE KLASIČNE HOMEOPATIJE „HAHNEMANN“

Dr Eva Čik Nađ

eva_cik_nadj

Rođena sam 1960. godine. U Novom Sadu sam završila gimnaziju, Medicinski fakultet, specijalizaciju iz epidemiologije i dobila zvanje magistra medicinskih nauka završno sa 1995. godinom. Radim u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, ali je moj istinski životni poziv – homeopatija. Homeopatiju sam zavolela 1998. godine zahvaljujući Piteru Čepelu, koji je bio pionir po pitanju organizovanog školovanja iz klasične homeopatije na ovim prostorima. Osnovne studije sam završila 2000. godine, a napredne studije 2003. godine po planu i programu londonskog koledža LICH. Homeopatsku praksu sam započela pre 8 godina u Udruženju za klasičnu homeopatiju Hahnemann u Novom Sadu. U periodu od 2001. do 2003. god.bila sam tutor u kliničkom radu za studente druge generacije u okviru LICH-a. 2003. god. sam upisana i u zvanični registar homeopata naše zemlje. U tom periodu sam već čitala knjige dr. Šankarana koji me je fascinirao dubinom razumevanja ljudskog stanja. Seminari dr. Maheša Gandija su mi još više približili Šankaranovu metodu u kliničkom radu. Ovaj sistem rada sam učila i na naprednim studijama belgijske škole – CKH u periodu 2004-2006. da bi 2007. godine i sama ušla u nastavu kao predavač novoj generaciji Udruženja za klasičnu homeopatiju Hahnemann i belgijske škole CKH. U cilju sopstvene edukacije učestvovala sam na još 23 seminara u zemlji i inostranstvu tokom proteklih 6 godina. Osnivač sam i koordinator stručnih sastanaka u novosadskom udruženju od 2004. godine, čiji je cilj razmena novih saznanja i iskustava u homeopatskoj teoriji i praksi među kolegama.

**************

Tijana Ružić

Rođena je 16.04.1973. godine u Novom Sadu gde je i završila osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Medicinsko obrazovanje je stekla na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu. Od 1999. do 2008. godine radi u nevladinom sektoru na poslovima pomirenja i intergacije dece nakon ratova na prostorima bivše SFRJ. U toku rada na pomirenju dece prošla je kroz razne treninge nenasilne komunikacije, asertivnosti, aktivnog slušanja, pomirenja, individualne pomoći i dr. Od 2002. do 2005. godine pohađala je školu transakcione psihoanalize. Od 2001. godine počela je edukaciju homeopatije u trajanju od četiri godine koje je organizovao London Internacional College of Homeopathy (LICH) u Novom Sadu i Beogradu, a koju je završila 2006. godine. Uporedo je pohađala i naprednu edukaciju u trajanju od dve godine, koje je organizovao Centrum voor Klassieke Homeopathie (CKH) iz Belgije, gde je uspešno položila završni ispit. Od 2003. godine praktikuje homeopatiju u Novom Sadu i ima praksu od nekoliko hiljada klijenata. Od 2004. godine počinje da radi kao tutor sa učenicima homeopatije, dok od 2006. godine je predavač homeopatske umetnosti isceljenja u Beogradu. Od 2007. godine predaje i u školi homeopatije “Hahnemann” iz Novog Sada.

Član je Registra homeopata u Udruženju za klasičnu homeopatiju “Hahnemann” od 2007. godine.

Hobi su joj slikanje, vajanje i pravljenje prirodne kozmetike

**************

Sečedi Ferenc

secedi-ferenc

Rođen je 1963. godine u Bečeju. 1989. godine, završio je Veterinarski fakultet u Beogradu. 2002. godine  savladao je veštine, koje otvaraju put prema altenativnim metodama lečenja; radiestezija, psihotronika, hipnoza, neurolingvističko programiranje i kiropraktika. 2008. godine u Budimpešti, završio je homeopatske studije iz veterine i stekao je međunarodnu diplomu; IAVH-diploma. 2011. godine završio je i humane homeopatske studije u homeopastskoj školi „Hahnemann“ u Novom Sadu. Radi po metodi senzacije Dr.Sankarana. Od 2010 godine je predavač u školi za veterinarsku homeopatiju u Budimpešti. Od 2012 godine predaje u homeopatskoj školi „Hahnemann“ u Novom Sadu. Od jeseni 2012. godine vodi školu za veterinarsku homepatiju u  Beogradu.

2015. godine je upisan u Registar homeopata, koji se vodi u Udrženju za klasičnu homeopatiju “Hahnemann“ u Novom sadu.

2016. godine na prvom kongresu ECH i IAVH u Beču je održao predavanje pod naslovom: “ Uzimanje slučaja po metodi senzacije kod životinja“. Od 2018. godine je redovan predavač u homeopatskoj školi „CKH“ u Budimpešti. Drži u obliku dva trodnevna seminara sledeće teme: „Uvod u metod senzacije sa konceptom carstva“ i „Uzimanje slučaja po metodi senzacije po Dinesh Chauhan-u uz prikaz video slučajeva“.

Živi i radi u Bečeju.

 

**************

Tatjana Karajanov

Tatjana Karajanov je nakon studija ekonomije i sociologije nastavila sa dugogodišnjim homeopatskim studijama. Završila je četvorogodišnje studije u belgijskom Centru za klasičnu homeopatiju (CKH) u Novom Sadu, dvogodišnje studije u londonskom Internacionalnom koledžu za klasičnu homeopatiju (LICH)” u Beogradu i master studije bombajske Akademije napredne homeopatije “The Other Song”.

Takođe, stekla je i edukaciju za stručnu superviziju kod homeopate Šile Rajan (Sheila Ryan), supervizora i tutora “School of Homeopathy” (London), jedne od najuglednijih homeopatskih škola u svetu.

Trenutno je na 4. godini studija psihologije i edukacijama art integrativne psihoterapije.

Iza sebe ima 14 godina homeopatskog iskustva i preko 5000 pacijenata koji su prošli kroz njenu praksu. Predavač je u školi homeopatije „Hahnemann“ u Novom Sadu.

Od 2009. do 2013. godine bila je član upravnog odbora Udruženja za klasičnu homeopatiju Hahanemann,  predstavnik tog udruženja za Evropski savet za klasičnu homeopatiju (ECCH) i koordinator Svetske nedelje homeopatije.

Znanje o čovekovom zdravlju iz holističkog ugla, istraživački duh i želja za još dubljim razumevanjem prirode ljudskog bića i njegovih potencijala navelo je Tatjanu Karajanov Ilić da svoj celoživotni hobi, muziku i pevanje, od 2011. godine uključuje u svoj terapeutski rad. Proučavajući zvuk, frekvencije i istražujući dejstvo muzike na čovekovo bio polje, od 2011. godine aktivno kreira terapeutsku muziku. Koristeći svoj glas kao instrument i komponujući, uradila je dva autorska albuma: “Muzika sfera” i “Mudrost Šume”. Muzika na oba albuma je pažljivo kreirana, sa posebnim frekvencijskim rasponima, koja ima terapeutsko dejstvo na slušaoca. U toku je rad i na trećem albumu.

Od 2017. godine vodi radionice Voice Healing (isveljivanje glasom).  Radionica Isceljivanje glasom je koncept terapijskih muzičkih seansi, koje je sama osmislila na osnovu terapeutskih veština koje je do sada stekla.

Godine 2018. Komponovala je kompoziciju “Nova Deca”, zajedno sa svojim suprugom Aleksandrom Sanjom Ilićem, sa kojom je predstavljala Srbiju na Evrovizijskom takmičenju.

Danas, održava koncerte isceljujuće muzike u formi improvizacije, okupljajući vrsne muzičare.

**************

Slobodanka Glušica

Slobodanka Glušica je rođena 1967- godine u Inđiji. Diplomirala Klasičnu homeopatiju, četvorogodišnje studije “Centrum voor Klassieke Homeopathie” (CKH) iz Belgije,(I generacija ) 2011. godine. Registrovan homeopata u Udruženju za klasičnu homeopatiju “Hahnemann” je od 2012.godine.Predavač u Školi homeopatije postaje od 2012. godine.

Osim homeopatije, završila je socio-edukativne programe, seminare i radionice iz oblasti unapređena roditeljske kompetencije, lične svesti i tranasformacije; psihoanalize o porodici, ljubavi, roditeljstvu i deci.

“Škola za roditelje “ (Unicef) 2000.godine ,“Umeće roditeljstva “( Psihokod) 2005.-2006. “Asertivna komunikacija” – 2007. godine.

Homeopatsku edukaciju nastavlja kroz kontinuirane seminare vrhunskih (belgijskih, engleskih i indijskih) homeopata. Na kojima se upoznaje i sa indijskim pristupom homeopatskog isceljenja (Šankaranov, Mahešov, Dinešov metod) koji joj pruža šire uvide i otvara puteve za potpuno razumevanje homeopatije, kao holističkog pristupa lečenja. Završila je edukativne seminare iz Supervizije (Šila Rajan).

Napominje da su joj svi učitelji, da sa svojim pristupom, daruju svestranost, sveobuhvatnost homeopatiji a i ličnom rastu i razvoju. Pohađala je preko 20-ak seminara. (Izdvaja “Svesno partnerstvo” Dr Jayesyh Shaha, kao meditativno-isceljujuće iskustvo.) Učestvuje u radu Udruženja za klasičnu homeopatiju” Hahnemann” kao član UO. Bavi se humanitarno – edukativnim radom dece u NVO “ Prijatelji dece” Inđija.

Hobi joj je pisanje. (Autor je knjige “Zimski Bluz”). Sebe smatra večitim putnikom na duhovnoj stazi, ka sebi i drugima. A uz homeopatiju, taj put postaje lakši, lepši i svrsishodniji.

Živi i radi u Inđiji.

**************

Gordana Cvejić

**************

Tatjana Šešum

tatjana-sesumRođena 8. oktobra 1965. godine u Ćupriji, Srbija. Udata, majka jednog deteta.

Diplomirala klinicku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1989. Magistrirala psihologiju u Centru za multidisciplinarne studije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu 1993. Godine.

Edukaciju iz bracne I porodicne terapije zavrsila 1997. Edukaciju iz racionalno emocionalno bihejvioralne psihoterapije Albert Elis Instituta zavrsila 2001.

Od 2004.-2008. Zavrsila cetvorogodišnje studije klasične Homeopatije na Londonski Koledž za Klasicnu Homeopatiju Posebno polje interesovanja u okviru Homeopatije za terapiju cvetnim esencijama. Predstavnik Kalifornijskog Instituta za floriterapiju u Srbiji I educator za kalifornijske cvetne esencije. Osnivac Udruzenja za promociju floriterapije Balkanske Latice u Beogradu. Kreator seta Balkanskih cvetnih esencija. Edukator za Balkanske Cvetne esencije.

1990.-1992. Radno Iskustvo
Biblioteka Medicinskog Fakulteta – Beograd
Stručni saradnik

1992.-1993.
Institut društvenih nauka – Beograd
Pripravnik u Centru za demografska istraživanja
Pripravnik u Centru za istraživanje javnog mnenja

1993.-2000.
Gradski Centar za socijalni rad – Beograd
(Savetovalište za brak i porodicu)
Bračni i porodični terapeut

2000.-2008.
Privatno savetovalište “Komunikacije” Beograd
Psihoterapeut, homeopata i prakticar cvetnih esencija

AUTOR POPULARNIH KNJIGE IZ PSIHOLOGIJE

  • Psihološki lavirint – Samoizdat
  • Bolji život iz dana u dan – Poliklinika Ristić

 

**************

 

Nataša Pracaić

**************

Mr.sci.med. Ljiljana Popović, spec. dr. stom

• Rođena 7.10.1957. godine u Kuli
• Nakon završenog fakulteta otpočela profesinalnu karijeru kao lekar stomatolog i asistent u nauci i obrazovanju na Institutu za stomatologiju novosadskog Medicinskog Fakulteta
• 1991 – nakon deset godina staža u nauci, nastavi i zdravstvu otvorila svoju privatnu stomatološku praksu
• 2001-2003 The London International College of Homeopathy (LICH)
• 2004-2006 Centrum voor Klassieke Homeopathie Regastraat 16,3000 Luven Belgium (CKH)
• 2006-2007 Škola za klasičnu homeopatiju, Medicinski Fakultet Univerziteta u Beogradu, pri Centru za kontinuiranu edukaciju
• 2006 kao registrovani homeopata stiče licencu za praktikovanje homeopatije u okviru svoje privatne lekarske prakse od Ministarstva zdavlja Republike Srbije
• 2007-do danas, predavač u Školi za klasičnu homopatiju ‘’Hahneman’’, Novi Sad
• 2008-2009 predavač u okviru kontinuirane edukacije Škole klasične Homeopatije Medicinskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu
• 2016 obnavlja licencu i stiče dozvolu za rad u oblasti stomatologije i homeopatije (licenca važi do 2023. godine)
• 2010 -2011 pohađanje seminara za superviziju organizovane od Udruženja za Klasičnu Homeopatiju ‘’Hahnemann’’ u Novom Sadu
• 2012 Seminar Upotreba senzacije u praksi predavač dr Rađan Šankaran

**************

dr Nataša Trećak Antunović

**************

Jelena Gagrčin

**************

Mr ph Nada Davidovac

**************

Vladimir Sertić

PREDAVAČKI TIM CKH

dr Jean-Luc Vanderlinden

dr-jean-lucRođen 27. juna 1960. godine u Briselu. Diplomirao medicinu na Univerzitetu u Leuven-u 1985. godine. Godinu dana se usavršavao iz tropske medicine i završio homeopatsku edukaciju u Homeopatskom centru u Hechtel-u. 1991. godine počeo je svoju praksu u mestu u okolini Leuven-a i od 1994. godine vodi osnovno medicinsko obrazovanje kao deo obuke iz klasične homeopatije u CKH. Od 1999. godine predaje homeopatiju sa prikazivanjem slučajeva iz prakse, uglavnom na naprednijim nivoima studija. Jean-Luc takođe predaje medicinski program na drugoj godini, i odgovoran je za integraciju znanja iz klasične medicine u homeopatsku praksu. Kontinuirano se usavrša.