Svetska nedelja homeopatije

Homeopatijom se infektivne bolesti tretiraju sa velikim uspehom vec dugo vremena.

-Jedan od prvih pokušaja tretmana homeopatskim sistemom bio je u tretmanu tifusne grozmice (prenose je vaške) tokom epidemije 1813.godine . Kada je epidemija zahvatila Lajpcig, dr Samjuel Haneman, osnivac homeopatije, tretirao je 180 slucajeva tifusa i pritom izgubio dva pacijenta. Stopa mortaliteta u tretmanu konvencionalnom medicinom bila je 30%.

-Dr Džozef Pult, takode homeopata, koji je radio u Sinsinatiju tokom epidemije kolere 1849. godine, hvalio se kako nije izgubio nijednog pacijenta.

-1854. epidemija kolere pogodila je London. To je istorijski važna epidemija po tome što je prvi put medicinska zajednica uspela da pronade izvor zaraze (javna cesma), cim je cesma zatvorena epidemija je ubrzo završena. Donji dom Skupštine zatražio je izveštaj o razlicitim pristupima u tretmanu ove epidemije. Kada je izveštaj prezentovan, cinjenice o homeopatiji nisu bile ukljucene. Gornji dom Skupštine tražio je objašnjenje za to. I tada je priznato da ukoliko bi homeopatske cifre bile ukljucene u izveštaj, to bi “izmenilo rezultate”. Skriveni izveštaj otkrio je da je pod alopatskim tretmanom stopa mortaliteta bila 59,2%, a pod homeopatskim tretmanom samo 9%.