dr Mahesh Gandhi

dr Mahesh Gandhi – 21. – 23. jun 2013. na TRODNEVNOM seminaru u Beogradu

Tema: Homeopatski pristup u razumevanju i lečenju šizofrenih osoba

Ponosni smo što ćemo ponovo ugostiti jednog od najboljih svetskih homeopata.

Datum: 21. – 23. jun 2013.
Dnevni program: Početak: 9.00 – 11.00
Pauza: 11.00 – 11.30
Nastavak: 11.30 -13.00
Pauza za ručak: 13.00 14.30
Nastavak: 14.30 – 16.00
Pauza: 16.00 – 16.30
Natavak: 16.30 – 18.00
Mesto oržavanja: Hotel „N“, Bilećka 57, Beograd (Voždovac)
www.hotel-n.rs/lokacija/index.html
Cena: 100 € – za studente Škole homeopatije „Hahnemann“
110 € – za ostale studente homeopatije
160 € – za članove Udruženja „Hahnemann“
180 € – za ostale
80 € – za jedan dan seminara 

Popust:

  • za članove Udruženja koji su članovi, neprekidno, duže od 5 godina popust 20% tj. cena je 130 eura
  • za članove Udruženja koji su članovi, neprekidno, 3-5 godina popust 15% tj. cena je 135 eura
  • za članove Udruženja koji su članovi, neprekidno, 1-3 godina popust 10% tj. cena je 145 eura

Popusti važe za uplate do 05.juna 2013. godine, nakon toga cene se uvećavaju za 20 eur.

Tema: Homeopatski pristup u razumevanju i lečenju šizofrenih osoba
Jezik: engleski sa prevodom na srpski.
Sertifikati: Svi polaznici seminara će na kraju seminara dobiti sertifikate o pohađanju istog sa upisanim temama i brojem sati.
Prijava: telefonom: (+381) 21-451567; 
e-mail-om: 
Uplate:
  • u Novom Sadu: u Homeopatskom Udruženju, Bulevar Oslobođenja 37
  • u Beogradu: u „Perihard ižinjeringu“, Kneginje Zorke 24. radnim danima, od 08.00 do 17.00

(Pošto je broj mesta ograničen, budite ljubazni i rezervišite svoje mesto na vreme)

Smeštaj: pogledati na: www.hotel-n.rs
Obezbeđen popust od 10 % za smeštaj učesnika seminara.
Rezervacije:  sa naznakom Homeopatski seminar

Poruku dr Maheša Gandija pred nastupajući seminar:

„Na seminaru ću vam predstaviti novu grupu homeopatskih sredstava, a neke poznate
supstance moći ćete da sagledate iz novog aspekta – njihove pozicije u evolutivnom biljnom stablu. Videćete koja se homeopatska sredstva češće javljaju kod teških psihijatrijskih oboljenja i zašto.
Posle ovog seminara moći ćete još bolje da razumete vaše pacijente iz ugla različitih razvojnih faza ljudske individualnosti što će doprineti uspešnosti vaših preskripcija.
Radujem se novom susretu!“
Dr Mahesh Gandhi

REKLI SU O SEMINARIMA:

Dr Eva Čik-Nađ:
„Razumevanje biljaka kroz drvo evolucije je kompas u džungli koji te u kliničkoj praksi logično vodi ka diferencijaciji često nejasnih biljnih senzacija.
Najviše me oduševljava Mahešov analogni način objašnjavanja nastanka sve diferenciranijih „muških“ formi postojanja od prvobitne „ženske“ jednote, čime njegovo entuzijastičko istraživanje biljaka prevazilazi naučnu sistematizaciju u homeopatiji i dobija univerzalnu dimenziju u spoznaji Božanske kreacije na ovom svetu.“

O METODI:

Jedinstvenost ove savremene i sve popularnije metode u svetu je u:

  • načinu uzimanja slučaja baziranom na individualnoj precepciji stvarnosti pacijenta koji isključuje predrasude i proizvoljna nagađanja od strane homeopate;
  • unutrašnje stanje je centralna nit koja povezuje sve telesne i duševne manifestacije osobe, a rezultat je „ne-ljudskog“ u čoveku.
  • tražeći „ne-ljudsko“ ne zanemaruje „ljudsko“ u čoveku, nego traži teme kojima se pacijent bavi u postojećem stadiju vlastitog evolucijskog puta,
  • u toku kontrola, kriterijum poboljšanja je promena unutrašnjeg stanja pacijenta, a ne samo puko povlačenje lokalnih simptoma. 

Seminar u novembru 2012. – Sremski Karlovci

O PREDAVAČU

Dr Gandija redovno pozivaju na razne svetske kongrese o psihijatriji i homeopatiji, samo u toku 2012. godine učestvovao je na tri kongresa u Nemačkoj. Organizatori kongresa“Homeopatija za mentalne poremećaje“ u Bad Krozingenu pozvali su ga da otvori kongres uz najavu da se radi o verovatno najpoznatijem svetskom homeopati-psihijatru.

Dr M.Gandi je bio direktor psihijatrijskog odeljenja na medicinskom fakultetu u Bombaju, ali napustio je to mesto vođen interesovanjem za homeopatiju. Koautor je mnogih knjiga iz oblasti psihijatrije, a radi na obimnoj knjizi u kojoj će predstaviti svoja dosadašnja homeopatska učenja, metodologije i slučajeve.

Više od petnaest godina vrlo blisko sarađuje s dr Radžanom Šankaranom. Godinama je svakodnevno radio s njim, Primenjuje Šankaranov sistem pristupa homeopatiji, ali isopstvene originalne ideje i mnogi od slučajeva dr. Gandija objavljeni su u Šankaranovoj knjizi „Uvid u biljke“. Polaznici prethodnih seminara upoznati su sa načinom na koji primenjuje koncepte Ida, Ega i Superega, objašnjava periodni sistem elemenata i primenjuje evoluciju u biljnom carstvu u razumevanju homeopatskih slučajeva.

Studenti ga posebno cene zbog njegove potpune posvećenosti homeopatiji, pronicljivosti, smirenosti, otvorenosti i spremnosti da bez ostatka sa njima podeli svoje znanje.

Seminar u novembru 2012. – Sremski Karlovci

Homeopatija i depresija – Maheš Gandi

Dr Šankaran za njega kaže:
„To što je psihjatar, pružilo mu je mogućnost da klasičnom homeopatijom leči razne psihjatrijske slučajeve. Često mu se obraćam za savet u vođenju svojih psihijatrijskih slučajeva. Pravo je zadovoljstvo posmatrati njegove slučajeve i učiti iz njih.“

Dr M.Gandi više puta godišnje predaje u grupi zvanoj „Homeopatski studijski krug“, koju redovno posećuje veliki broj homeopata u Bombaju.

Dr M.Gandi održao je međunarodne homeopatske seminare u mnogim delovima sveta, kao što su: SAD, Izrael, Bugarska, Hrvatska, Srbija, Južna Afrika, Novi Zeland, Rusija, Japan, Nemačka, Španija i Holandija. U većini ovih zemalja redovno drži predavanja. Počasni je predavač po pozivu na postdiplomskim studijama Univerziteta za menadžment u Tel Avivu.

Dr M. Gandi je prvi objasnio homeopatsku filozofiju 2. reda periodng sistema. Ovaj njegov originalni, doprinos homeopatskoj teoriji i praksi našao se u novoj Šankaranovoj knjizi „Strukture“, a tokom proteklih seminara ova znanja je prenosio nama u Srbiji