Ton Jansen

12-14. septembar 2014.

O predavaču:

Ton Jansen je studirao je antropozofsku homeopatiju u Holandiji. Od 1988. godine radi kao homeopata i član je Holandske asocijacije za klasičnu homeopatiju (NVKH). Od 1993. godine radi na razvoju nove vrste homeopatske terapije zvane Homeopatska detoks terapija. Bio je dugogodišnji saradnik Tinusa Smita i zajedno su primenjivali detoks terapiju u tretmanu autizma. Ton Jansen je detoks homeopatsku terapiju počeo da primenjuje po istim principima i u tretmanu različitih hroničnih bolesti kao što su MS, ME, reumatizam, fibromijalgije, lajmska bolest, kancer, migrena, epilepsija, astma, PMS, ADHD, ADD, fobije, anksiozni poremećaji, autizam i dr.

Ova vrsta terapije bazirana je na upotrebi homeopatskih sredstava u kombinaciji sa ortomolekularnim suplementima. Terapija je upotpunjena sa klasičnom homeopatijom po tačno određenim principima i protokolima.

Svojom metodom postigao je zavidne rezultate u svojoj praksi. Pored svoje prakse, bavi se i podučavanjem homeopata o ovoj posebnoj metodi. Antropozofija kaže “poznavati sebe”, što je i Tonovo viđenje osnove svakog procesa iscelenja. Ton je autor dve knjige: ‘The healing essence of the plant’ i ‘The healing essence of the tree’.

Cena seminara:

Kategorije

 Kotizacija za uplate do
22.8.2014.

Ako izvršite uplatu za seminar nakon 22.8.2014. cena seminara se uvećava za 20evra i iznosi:

Članovi homeopatskih udruženja Članovima Udruženja “Hahnemann” odobrava se poseban popust

160 €

180 €

Studenti 4. godine škole “Hahnemann”

100 €

120 €

Ostali studenti 4. godine homeopatije  

110 €

130 €

Ostali

170 €

190 €

Jedan dan seminara

80 €

100 €

Članovi homeopatskih udruženja moraju doneti člansku kartu na uvid.Ukoliko ne dođete na seminar nepovratni deo kotizacije iznosi 50 €.

Popust za članove Udruženja “Hahnemann”:

 • koji su članovi, neprekidno, duže od 5 godina popust 20%, tj. 130 €
 • koji su članovi, neprekidno, 3-5  godina popust 15%, tj. 135 €
 • koji su članovi, neprekidno, 1-3  godina popust 10%, tj. 145 €

Popusti važe samo za uplate do 22.8.2014. godine, 

Napomena:

Ko može prisustvovati seminaru? Ko može polagati ispit za HDT? Ko može biti CEAS trapeut?

Diplomirane homeopate i studenti četvrte godine homeopatije. Polaznici koji su odslušali prvi deo seminara u novembru 2013. godine imaju pravo da nakon odslušanih šest dana polažu usmeni ispit za HDT. Polaznici koji nisu odslušali prvi deo seminara mogu prisustvovati drugom delu bez mogućnosti polaganja ispita za HDT. Svi koji su stekli pravo na diplomu HDT mogu postati CEAS terapeuti, potrebno je da potrebno je da kandidat bude homeopata, da ima položen ispit iz homeopatske detoks terapije (HDT), da popuni prijavu (4 nedelje pre početka drugog seminara) i plati članarinu od 100 evra CEASE organizaciji.

Prijave:

 • telefonom: (+381) 21/451-567;
 • e-mail:

Prijava za seminar >>>

Uplate:

 • u Novom Sadu u Udruženju za homeopatiju „Hahnemann“, Narodnog fronta 73, Poslovi centar Atrium, 1. sprat
 • u Beogradu: u “Perihard inženjeringu”, Kneginje Zorke 24. Radnim  danima od 08.00 do 17.00

Mesto održavanja: Sremski Karlovci, Hotel „Dunav“

Jezik: Holandski, uz obezbeđen prevod na srpski

***

Iskustvo dr Vesne Vuković nakon primene Homeopatske detoks terapije  u svojoj praksi 

OD SEMINARA DO DANAS

Napomena: Prvi deo seminara održan je u novembru 2013. godine, drugi deo seminara zakazan je za septembar 2014. godine.

Od seminara do danas, u Detox-terapiju, uključilo se preko 20-oro dece i 10 odraslih.

Deca su imala poremećaje razvoja, osim jedne 11-o mesečne bebe koja je imala ekcem i često oboljevala od respiratornih infekcija. Poremećaji razvoja zbog kojih su dolazila deca, svedeni su na sledeće dijagnoze: Autizam, D.mellitus (9 godina star dečak)+disfazija, MR+Epi, DCO+MR, Laxitas ligg.general sa hipotonijom, Down sindrom.

DETOX-terapija: Polyvaccinae, Polyvaccinae+MMR, HepB, Poly-IVF, Poly-antibiotic, Generalna anestezija, Poly-kontraceptivi, Gynipral.

Neka deca su pre detox-terapije uzimala homeopatske lekove (mesec dana): Op, Bor, Mur-ac, Bar-c, Nux-v.

REZULTATI:

 • Deca su redovno pohađala vrtić ili školu i „nijednom se nisu razbolela, mada su sklona infekcijama“.
 • Dečak sa Epi, nije imao nijedan napad.
 • DCO dete je postalo „mekše“, ovladalo stepenicama i slaganjem puzzla, a hipotonično dete se popelo na stolicu, pa i na sto, i počelo da čuči.
 • Deca su počela da govore, poboljšala im se koncentracija, razumevanje izgovorenog, počela su da se stide ili da prilaze drugoj deci, da se igraju, vladaju loptom ili olovkom.
 • Bebi od 11 meseci, tokom prve 2 nedelje terapije, nikla su 4 „prva“ zuba (njegovom autističnom bratu, prvi zubi su nikli u 18. mesecu).

Tokom terapije bilo je i: velikih regresija sa nevoljnim umokravanjem i defekacijom, poremećenog ritma spavanja, čestih „razboljevanja“ u vidu skoka temperature, puno sekreta iz nosa, kašlja, upala ušiju, afti, herpesa, generalizovanih „eczema“, dijareja… čak i jedan „epi“ napad. Sve ove „teške“ reakcije su propraćene laboratorijskim analizama, pregledom lekara specijaliste i EEG pregledom, i svi nalazi, tako burnih kliničkih slika, bili su uredni. Osim fizičkih tegoba, deca su bila vrlo emotivno nestabilna… „plače bez razloga“… „smeje se po ceo dan“… „negativističan“… „vrišti“… IVF-dete je u 3 navrata demoliralo sobu, na 1M.

 • HepB je odraslima, i deci, doneo izražen bes, probleme sa očima i puno, različitih ekskoriacija na koži.
 • Poly-kontraceptivi su „skinuli“ ciste sa jajnika i očistili grliće, „izlečili“ jedan „Lichen“, a jedna pacijentkinja je izjavila: „Dobro se osećam u svojoj koži, uprkos bolnim bubuljicama na leđima“.

Ovo je najkrace što sam mogla da svedem svoju radost zbog lepih rezultata i mogucnosti za dalji tretman.

dr Vesna Vuković
Homeopata